Yhden kokemuksen rikkaampi

– Lääketutkimuksen ansiosta olen yhden kokemuksen rikkaampi ja tutustuin molemmilla kerroilla myös ihaniin ihmisiin, kertoo helsinkiläinen Meri Saarinen, synt. 1993. Hän sai tietoa lääketutkimuksista sähköpostiinsa ja tarttui oitis mahdollisuuteen.

kokemuksia_ms

– Tutkimus itsessään kuulosti mielestäni mielenkiintoiselta ja halusin kokeilla jotain uutta, joten soitin annettuun numeroon heti seuraavana päivänä.

Saarinen on ollut kahdessa astmalääketutkimuksessa vuonna 2013.

– Osallistuminen oli kokonaisuudessaan erittäin positiivinen kokemus. Tutkimuksen haittapuolia olivat ainoastaan aikaiset heräämiset ja mahdolliset samalle päivälle sattuneet menot, jotka joutui sitten peruuttamaan.

Meri Saarinen osallistuisi ilman muuta uudelleenkin tutkimuksiin, jos vain aika riittäisi.

– Tutkimukseen kuului alkutarkastus ja lopputarkastus ja itse tutkimusjakso, jonka aikana tutkimuslaitoksella yövyttiin yhteensä neljä yötä neljän viikon aikana, Saarinen sanoo. Tutkimusjaksot alkoivat illalla ja kestivät noin vuorokauden.

– Tämän vuorokauden aikana otettiin monia verikokeita, mutta suurin osa päivästä meni muiden tutkittavien kanssa lautapelejä pelattaessa tai telkkaria katsottaessa. Laitoksella myös syötiin kolme kertaa päivässä.

Tutkimuslääkärin Saarinen tapasi aamuisin ennen tutkimuslääkkeen ottamista. Tutkimushoitajat olivat tavattavissa koko ajan.

– Läheiseni tietenkin utelivat tutkimuksen turvallisuudesta, mutta eivät sen enempää siitä kyselleet.